• Peta edukativna konferencija o Alzheimerovoj bolesti

  Peta edukativna konferencija o Alzheimerovoj bolesti

  EdukAl 2019 s međunarodnim sudjelovanjem održat će se u četvrtak i petak, 5. i 6. 12. 2019. u zagrebačkom hotelu International. Rezervirajte si vrijeme i iskoristite povoljnosti ranih kotizacija.

 • Prijavite svoje izlaganje

  Prijavite svoje izlaganje

  Imate li novih saznanja i/ili dobrih primjera iz svoje prakse, podijelite ih s nama. Prijavite svoje izlaganje do 1.9.2019.

  Kliknite na ovaj slajd i saznajte više...

 • Odjeci EdukAl-a 2018

  Odjeci EdukAl-a 2018

  Najveći i najbolje ocijenjen skup o demenciji do sada.

  EdukAl postaje konferencija s međunarodnim sudjelovanjem i trajat će puna dva dana.

  Problemima demencije mora se posvetiti cijelo društvo.

 • Pogledajte/preuzmite zbornike sažetaka EdukAl-a

  Pogledajte/preuzmite zbornike sažetaka EdukAl-a

  Pogledajte i preuzmite zbornike sažetaka Edukativnih konferencija o Alzheimerovoj bolesti i otkrijte teme o kojima se je raspravljalo.

Poštovani,

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest poziva Vas na Petu edukativnu konferenciju o Alzheimerovoj bolesti s međunarodnim učešćem EdukAl 2019 koja će se održati u četvrtak i petak 5. i 6. 12. 2019. u zagrebačkom Hotelu International. Rane prijave do 1.10.2019. osiguravaju niže cijene kotizacije.

Program

Tema ovogodišnjeg EdukAla je: Gledaj osobu, a ne demenciju!

Ova snažna poruka izražava sav smisao potrebe usmjeravanja skrbi i njege na sposobnosti kojima još osoba s demencijom raspolaže, a ne prema nepovratno izgubljenima. To zahtjeva psihosocijalni pristup prilagođen pojedincima.


Zaključaci EdukAla 2018

EdukAl 2018 bio je do sada naš najveći skup posvećen javnozdravstvenim problemima i praksi demencije, a pokazao je da kvaliteta naših konferencija stalno raste i privlači sve veće zanimanje susjednih zemalja. Tako je prošlogodišnja konferencija bila prva na kojoj su svoja iskustva predstavili i sudionici iz drugih zemalja, što je ocijenjeno vrlo korisnim. Zaključeno je stoga da EdukAl 2019 i službeno postane konferencija s međunarodnim sudjelovanjem.


Prijavite svoje izlaganje do 1.10.2019.

Značaj psihosocijalnih pristupa u očuvanju samostalnosti i zadovoljstva osoba s demencijom i njihove rodbine kao i povezanost ovih pristupa s farmakološkim terapijama postaje ključna orijentacija formalne i neformalne skrbi i njege osoba s demencijom. Zato će u središtu pažnje ovogodišnjeg EdukAla biti načini kako se ona ostvaruje, kako na nju utječu pravni, socijalni i sigurnosni aspekti i kako se društvo u cjelini odnosi prema ovom rastućem javno zdravstvenom problemu.

Izložite svoj poster

Posteri na EdukAlu privlače veliku pažnju jer su izloženi na vidnim mjestima. Svi posteri koje prihvati programski odbor EdukAla bit će otisnuti u Zborniku konferencije. Upute i predlošci koje smo pripremili olakšat će vam izradu postera. Prijave sažetaka do 20.10.2019.