O čemu se raspravljao na dosadašnjim konferencijama EdukAl

EdukAl 2015

Program EdukAl-a 2015 bio je podijeljen u 6 tematskih cjelina koje su probleme Alzheimerove bolesti pratile od njezinih ranih znakova preko dugogodišnje njege koju pružaju obiteljski skrbnici do njima prilagođene njege u domovima za starije i nemoćne i na kraju palijativne skrbi. Prvoga dana raspravljalo se je o dijagnostici i liječenju Alzheimerove bolesti te razumijevanju i pristupu osobi koja boluje od te bolesti. Drugi dan konferencije bio je posvećen skrbi i njezi osoba s Alzheimerovim bolešću.

EdukAl 2016

U 7 tematskih cjelina EdukAl 2016 razmatrao je prvoga dana konferencije procese dijagnoze i terapija Alzheimerove bolesti, demenciji prijateljske zajednice i oblike skrbi o osobama s demencijom, a drugoga dana neposredna iskustva njege osoba s demencijom u domovima za umirovljenike i postupke potrage za nestalim osobama s demencijom koje provodi HGSS.

EdukAl 2017

Program EdukAl-a 2017 bio je podijeljen u tri tematske cjeline, a drugoga dana konferencije održan je u sklopu EU projekta Demenca aCROsSLO prekogranični susret partnera tog projekta tijekom kojeg su u dvije tematske cjeline predstavljeni njegovi ishodi. Glavnina tema bavila se je pitanjima odnosa društva prema demenciji, pravima osoba koje žive s demencijom i unapređenjem njihove skrbi i njege.

EdukAl 2018

Program EdukAl-a 2018 bio je podijeljen u 5 tematskih cjelina pod zajedničkim geslom "Demencija se tiče svih nas". Predstavljeno je bilo 20 tema koje su predstavile probleme odnosa javnozdravstvenih politika prema demenciji i praksu unaprjeđenja života osoba koje žive s demencijom i njihovih skrbnika odnosno njegovatelja. Održane su i dvije radionice, o praktičnim metodama utvrđivanja demencije i načinima skrbi i njege o osobama s demencijom.

Zbornici EdukAl-a

Detaljni pregled tema i njihovih sažetaka pogledajte u zbornicima EdukAl-a na stranici Zbornici, s koje ih koje možete i preuzeti.