Odjeci EdukAla 2018

EdukAl 2018 bio je do sada naša najveća konferencija svih koji brinu o osobama s demencijom i njihovih formalnih i neformalnih skrbnika i njegovatelja, liječnika, socijalnih radnika, psihologa, fizioterapeuta, radnih terapeuta, edukacijskih rehabilitatorai drugih stručnih djelatnika koji se u okviru svojeg upravnog ili praktičnog rada svakodnevno susreću s izazovima života s demencijom i doprinose poboljšanju javnozdravstvenih politika i izgradnje Demenciji prijateljskog društva.

Konferenciji je prisustvovalo 251 sudionika od kojij je 60% izjavilo kako se s problemima demencije susreću svakodnevno. Oni su tijekom jedno i pol dnevnog rada predstavili 20 tema usko vezanih za svakodnevnu praksu rada s osobama s demencijom, prikazali 9 različitih tema svojim posterima i usvajali nove vještine na dvije radionice. U anketi o uspješnosti EdukAla 2018 oni su istaknuli da je ovogodišnja konferencija bila najbolja do sada.

Neformalno, Edukal 2018 imao je međunarodni karakter jer su u konferencije prisustvovali i sudionici iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Velike Britanije.