Poziv na Četvrtu edukativnu konferenciju o Alzheimerovoj bolesti - EDUKAL 2018

Demencija se tiče svih nas!

Poštovani članovi HUAB-a i Prijatelji demencije, njegovatelji i skrbnici osoba s demencijom, zdravstveni i socijalni radnici, psiholozi, terapeuti i svi koji se svakodnevno susrećete s javno-zdravstvenim problemima demencije,

Osobita nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na Četvrtu edukativnu konferenciju o Alzheimerovoj bolesti EdukAl 2018 koja će se održati 14. i 15. prosinca 2018. u zagrebačkom Hotelu International.

Geslo ovogodišnje konferencije je „Demencija se tiče svih nas“. Ono se poziva na činjenicu da se u Hrvatskoj nalazi već gotovo 100.000 osoba s demencijom i oko 250.000 njihovih obiteljskih njegovatelja, pa gotovo da nema osobe koja ne poznaje ili ne zna za nekoga tko živi s demencijom. Drugim riječima, svatko od nas može utjecati da se pred demencijom ne zatvaraju oči i da se prema osobama koje žive s demencijom odnosimo prijateljski. Da se ona prestane smatrati sramotom ili normalnim dijelom starosti i tako doprinijeti njezinoj destigmatizaciji, unaprjeđenjima kakvoće života osoba s demencijom i njihove rodbine, razvoju pripadajućih javnozdravstvenih i socijalnih politika i u konačnici demenciji prijateljskih zajednica.

Prošlogodišnji EdukAl 2017 bio je do sada naš najveći skup posvećen demenciji i njezinom bremenu kao i mogućnostima unaprjeđenja kakvoće života osoba koje žive sa demencijom. Pokrenuli smo inicijativu Prijatelji demencije – Hrvatska, a ubrzo zatim Grad Zagreb i Grad Umag postale su naše prve sredine koje se razvijaju u Demenciji prijateljske zajednice. Ako još niste podržali našu inicijativu i postali Prijatelj demencije, učinite to odmah, to puno znači našoj zajednici – kliknite na vezu www.prijateljidemencije.alzheimer.hr odnosno www.prijateljidemencije.alzheimer.hr/pridruzi-se.

Novost ovogodišnje konferencije je njezino otvaranje prema iskustvima svih koji liječe ili formalno i neformalno skrbe i njeguju osobe s demencijom, odnosno svojim odlukama utječu na kakvoću života osoba s demencijom. Stoga Vas pozivamo da prijavite prijedlog svojeg izlaganja do 1.7.2018.

Pozivamo Vas i na aktivno sudjelujete svojim poster-prezentacijama, rok za prijavu njihovih prijedloga je do 15.10.2018.

Na ovim stranicama naći ćete i obrazac za prijavu na konferenciju. Prijaviti se možete, ili zatražiti dodatne informacije i e-poštom – adresa je: edukal(at)alzheimer.hr ili telefonom (091 4004 138).

Rane prijave traju do 15.10.2018. – iskoristite njihovu pogodnost.

Sudjelovanje na konferenciji boduje se sukladno pravilnicima stručnih komora.

Srdačan pozdrav do ponovnog susreta na EdukAl-u.

Prof. dr. sc. Ninoslav Mimica
predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest

Mira Dajčić, bacc. physioth.
dopredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i
voditeljica savjetovališta Udruge

Tomislav Huić
predsjednik programsko-organizacijskog odbora EdukAl-a,
dopredsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i
voditelj inicijative Prijatelji demencije - Hrvatska